donderdag 19 juli 2012

Scrub die lippen!

Een lange tijd stond de welbekende 'Bubblegum' lipscrub van Lush op mijn verlanglijst. Toen ik eenmaal de lipscrub in mijn Lush-mandje had liggen, ging ik toch twijfelen. €9,25 is toch een groot bedrag voor zo'n klein potje lipscrub. Na een poosje twijfelen besloot ik toch om met een beetje pijn in mijn hart mijn erg gewilde Bubblegum lipscrub weer terug te leggen in het Lush-schap. Er zijn toch vast wel goedkopere manieren om je lippen lipstick-proof te maken?Die zijn er zeker!

1. Elke ochtend (of avond) als je onder de douche vandaan komt kan je even met je handdoek langs je lippen gaan. Dus gewoon eventjes kort boenen met je handdoek over je lippen heen en klaar is Kees! Hartstikke kort en handig, plus je lippen worden er merkbaar zachter van.
Het enige nadeel van deze methode is dat je lippen niet extra gevoedt worden, terwijl je wel eventjes loopt te boenen. Daarna is dus een verzorgende lipbalm wel gewenst.

2. Eigenlijk hetzelfde idee als hierboven, maar je kan je lippen ook scrubben met een tandenborstel! Natuurlijk wel zonder tandenpasta, maar gewoon dagelijks met je tandenborstel langs je lipjes en dan heb je meteen zachte lippen. Hier geldt ook hetzelfde; je lippen worden op deze manier niet gevoedt, maar daar hebben we verzorgende lipbalms voor!

3. Je kan ook een eigen lipscrub maken. Hiervoor heb je nodig:

 • Suiker
 • Honing
 • Olijfolie
 • Eventueel een potje

Je kan er ook voor kiezen om of honing te gebruiken, of olijfolie. Het liefst gebruik ik ze allebei.
Zelf gebruik ik van bovenstaande drie ingrediënten altijd een theelepel per ingrediënt. Dit een beetje mengen met elkaar, en vervolgens op je lippen aanbrengen en scrubben maar! Ik scrub ongeveer 2 minuutjes.
 De suiker zorgt ervoor dat de dode huidcellen verwijderd worden en is goed voor de doorbloeding in je lippen. Heb je ook meteen een mooi kleurtje op je zachte lippen ;-)! De honing en de olijfolie voeden je lippen zodat ze extra zacht worden.
Na afloop van de scrub kan je het ook nog eens van je lippen aflikken, yum!

Je kan de rest ook in een potje bewaren. Maar pas op: omdat er geen houdbaarheid-producten in zitten zou ik het na maximaal een week weggooien.
Zo, dat is even een weldaad voor je lippen! Je lippen zullen er mooier uit zien, zonder velletjes en droge plekjes en je lipstick kruipt nu niet zo snel in de 'groeven' van je lippen. What's not to love?!

Scrub jij je lippen wel eens? Zo ja; waarmee?
16 opmerkingen:

 1. handig artikel, ik maak ook wel is een eigen lipscrub, en scrub ze inderdaad ook wel eens met een tandenborstel xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe het altijd met een washandje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe dit af en toe met een tandenborstel, maar ik gebruik elke ochtend en avond een laagje vaseline op mijn lippen, dus heb bijna nooit velletjes!

  Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superhandig!
  Ik heb een lipscrub van de lush;)
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. je lippen voelen zo lekker zacht na een scrub :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Handig tips! Meestal scrub ik mijn lippen met suiker en dan zet ik daarna lip balsem om het te hydrateren. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. erg handig!
  zelf heb ik die van Lush en ik vind hem erg fijn
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb sinds kort een lipscrub van sakurazeep, echt heel fijn. In het weekend komt er een artikel over online op mijn blog Http://xlovelylife.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hele goede tip, ik heb best vaak droge lippen en wat 'velletjes', mijn vriendje klaagt er wel eens over haha.. En lippenbalsem werkt niet goed, dus ik denk dat ik dit eens zal moeten doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Looks like a great product :) x

  http://Heidi-likes.blogspot.co.uk

  BeantwoordenVerwijderen
 11. had de bubblegum van lush vond hem wel oke!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik doe het vaak met mijn tandenborstel, en smeer en daarna gewoon balsem op. :)

  BeantwoordenVerwijderen