woensdag 18 juli 2012

Goed voor je huid: zeezout!


Pas geleden had ik een filmpje gezien op Beautygloss; zeezout tegen acné. Ik geloofde het eerlijk gezegd niet helemaal, maar er stonden allemaal positieve comments onder. Ik heb zelfs geen enkele negatieve comment gelezen! Dat was me dus wel een ritje naar de supermarkt waard en daar haalde ik snel zeezout. Nu heb ik het een week elke dag gebruikt, en wil graag mijn ervaringen met jullie delen!Hier kan het filmpje zien van Beautygloss: klik!

Het idee vond ik wel slim; zeezout zit dus vol met mineralen. Zeezout wordt ook vaak voor allerlei huidproblemen gebruikt; van psoriasis en eczeem (beide een huidaandoening). Ik ben vaak zat wezen zwemmen in de zee en dat de dag erna mijn huid er echt prachtig uit!

Wat Mascha in het filmpje verteld, is dat je dus een klein kommetje nodig hebt met warm water, en daar gooi je veel zeezout in. Dat laat je er in oplossen, het water doe je op een watje, en dat haal je over je gezicht heen. Na een poosje begint het te tintelen en dus te werken.
Ik heb deze zeezout gehaald in de Albert Heijn (€1,99). Ik heb alleen eigen aanpassingen gedaan; ik haal gewoon warm water uit de kraan op een watje, doe daar aardig wat zeezout op en masseer het vervolgens met mijn vinger in het watje. Dit haal ik over mijn gezicht heen, laat ik een uurtje zitten en daarna was ik het af. Als mijn huid meer nodig heeft ga ik er mee slapen.
Na een minuutje voel je echt getintel en het kietelt behoorlijk, maar dit is juist goed! Dat betekend dat de zeezout echt wat doet met je huid. Zodra het water zegmaar ingetrokken/vervlogen is, is mijn huid zo zacht als een babywangetje. Echt, het is niet normaal hoe zacht het is!

Na een week gebruik merk ik ook verschil met mijn puistjes. Het klinkt een beetje vies; maar de puistjes die opkomen en groot willen worden, worden niet groot. Ze blijven klein. Verder heb ik ook het idee dat er minder puistjes bijkomen. Het is zeker geen 'wondermiddel', maar het werkt wel!
Conclusie
Over het algemeen ben ik dus super tevreden met het gebruiken van zeezout. Het heeft positief effect op mijn acné, en verder voelt mijn huid ontzettend zacht en fijn aan. Ja, dit blijf ik echt doen!

Hebben jullie wel eens zoiets geprobeerd?

11 opmerkingen:

 1. Volgens mij is het idee dat zout ontsmet, maar of dit nou echt zo goed is op je huid om heel lang te gebruiken, weet ik niet. in ieder geval het proberen waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, ongelooflijk dat het zo goed werkt! Ook maar eens proberen dan. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe dit al maanden! Ik heb er ook ooit iets geschreven over op mijn oude blog. En het is eigenlijk best logisch dat het werkt.. want ik weet niet of je ooit in de zee bent geweest? dat prikt als een gek als je acne hebt ( of je benen geschoren hebt haha ) en dat komt omdat het je huid schoon maakt (: Daarom werkt het ook om gewoon zeezout te kopen en in warm water te doen en dan op je huid, dat is het zelfde als in de zee zwemmen! Ik doe dit alleen nog maar heel af en toe ( 2 keer in de week ofseu ) want ik heb niet meer zoveel puistjes (:

  Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat het zo goed werkt ! Ik denk dat ik het ook maar eens ga proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat het zo goed werk. Wel grappig ik heb dezelfde zeezout als jij haha!

  XOXO,
  Comemoda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. fijn dat het werkt :) ik denk dat het komt omdat het de huid uitdroogt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. handig! Misschien moet ik dat ook maar eens gaan proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, had heb ik echt nodig! Ik heb de laatste tijden veel last van puistjes. :(

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bedankt voor de tip kan ik wel gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen