Pagina's

dinsdag 17 januari 2012

Mijn make-up ochtend ritueel.

Dit is mijn schattige (althans, dat vind ik zelf) daily make-up tasje. Vandaag ga ik jullie mijn ochtend ritueel tot in de kleinste details uitleggen, inclusief enorm charmante foto's van mijn make-uploze gezicht. Ai!

Ik moet er wel bij zeggen dat ik een zielig, arm studentje ben. Alles wat ik heb is dus behoorlijk budget.



Dit ben ik dus net onder de douche vandaan. Niet al te charmant. Tijd voor het dagelijkse make-up ritueel dus ;)!
Hier alvast een kleine sneak peek in mijn make-up tasje. Ja, er kan best wel veel in zo'n klein tasje, gelukkig maar...
Ik begin altijd na het douchen met een primer. Pas geleden heb ik de Prime and Fine van Catrice ontdekt. Hij beloofd om kleine lijntjes en poriën onzichtbaar te maken. Onzichtbaar is natuurlijk een groot woord, maar hij doet zeker zijn best! Ik ga hier niet al te veel over verklappen, ik wil er binnenkort een review over schrijven. Ik ben er in ieder geval zeer tevreden over.
€4,99 / 14gram
Daarna is het tijd voor mijn geliefde foundation: Catrice Photo Finish Liquid Foundation! Ik ben hier zo blij mee; 010 is de perfecte winter teint voor mij. Als ik een beetje verkleur in de zomer, mix ik er een beetje 030 bij en heb ik weer de perfecte teint. De foundation zit in een handig pompje, ruikt heerlijk en het belangrijkste, zorgt ervoor dat ik een mooie, effen huid krijg.
€6,49 / 30ml
Laatste tijd heb ik erg weinig last van pukkeltjes. Af en toe heb ik een verdwaald pukkeltje, maar meer ook niet. Dat is vroeger wel eens anders geweest... Agh, mijn huid doet nooit wat ik wil en sinds ik geen pukkeltjes meer heb, heb ik eczeem. Dankjewel, huid. Vaak heb ik rode plekjes. Ik heb er wel een speciale zalf voor; maar die mag je niet vaak gebruiken, dus dan maar deze coverstick van essence, van de Pure Skin lijn. Over deze coverstick ben ik absoluut niet tevreden: als ik last heb van een pukkeltje of eczeem, en ik gebruik deze coverstick, is het na 10 minuten al weer verdwenen en zie je de roodheid weer in volle glorie. 
€2,49
Als mijn foundation zit, is het tijd voor mijn wenkbrauwen. Hiervoor gebruik ik ik de Eyebrow Set 010 van Catrice. Ik gebruik de lichtste kleur, want van mezelf heb ik donkerblonde wenkbrauwen. Eerst epileer ik met het kleine pincetje 'lelijke' haartjes, en daarna gebruik ik bijgeleverd kwastje om de wenkbrauwpoeder aan te brengen. Super handig!
€2,99
Als blush gebruik ik van de LE: Vampire's Love van essence de blush geleé. Ontzettende fijne blush in gebruik, en de hele dag heb ik een mooie roze gloed. In het begin dacht ik dat de blush onwijs fel zou zijn; maar dit is totaal niet het geval! Na 1 klein mini-pompje heb je genoeg voor beide wangen, en het ziet er super uit. Niet fel en niet onzichtbaar. Erg jammer dat deze blush van een LE is...
€2,49 voor 13ml
Mijn eyeliner van essence. Ik ben hier zó blij mee. Ik heb van alles geprobeerd qua eyeliner, van Rituals naar Chanel naar essence.. En kon maar niks vinden! Totdat ik deze tegen kwam. Mijn grote liefde. Mooi zwart, blijft de hele dag zitten, zelfs met mijn vetachtige huid bij mijn ogen.
€2,49
Als eyeshadow base gebruik ik van essence de I Love Stage. Ik ben best tevreden mee. Doet z'n werk, laat mn eyeshadow mooi uitkomen en laat deze de hele dag zitten. Top!
€2,49
Tegenwoordig gebruik ik als eyeshadow de Eyeshadow Souffle van Catrice uit de LE: Hidden World. Ik gebruik vaak beide kleurtjes. Dit wisselt nogal per week: maar deze week gebruik ik dus als eyeshadow die van Catrice.
€3,49 per potje

En dit is het resultaat:
Ta-taa! Wat make-up allemaal wel niet kan doen ;)... En een föhn natuurlijk.


Zoals jullie misschien gemerkt hebben heb ik geen mascara op dit moment! Whaa! Zelf ben ik nu nog hevig op zoek naar een goede mascara. Dit hoeft van mij niet bepaald budget te zijn: Ik heb zelfs het idee om binnenkort de Douglas in te wandelen en advies over mascara ga vragen. (Ja, het klinkt voor sommige misschien als 'normaal', maar dat is het voor mij totaal niet)
Ik hoor veel berichten over False Lash Effect van Max Factor, of van L'Oreal. De mensen die het een geweldig vinden vinden het ander weer verschrikkelijk. Help?!

Als jullie nog een tip of iets dergelijks hebben over een bepaald product, graag!

Liefs,
Mia




13 opmerkingen:

  1. de leukste producten zijn altijd LE...
    ik heb je getagged!
    liefs.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke post en een ontzettend schattig tasje ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een lief make up tasje zeg!

    Loves,
    Rowan

    www.redreidinghood.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuke producten heb je, ik heb ook bijna alleen maar budget merken! :)
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuke post!
    Ik gebruik ook al die dingetjes wel:)
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Super leuke post!!
    het staat echt mooi de make-up
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lief tasje:D zonder alles ben je ook mooi. verder heb ik niks te zeggen:p heb totaal geen verstand van make up:)
    Colourful-Frutsel

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuke post! Mijn everydaybakje komt heel toevallig morgen, haha.
    Wat heb jij trouwens ontzettend mooie ogen! viel me even op, haha.
    xx

    BeantwoordenVerwijderen