zaterdag 21 juli 2012

Fruit als beautyproduct!

We weten allemaal dat fruit eten goed voor ons is. Twee stuks fruit per dag wordt aangeraden, maar ookal zou je er 5 of 6 stuks per dag eten zou dat geen kwaad kunnen. Wie standaard fruit eet, daarvan gaat de huid stralen en ziet er gezonder uit, dat is een feit. Maar wist je dat je fruit ook losstaand als beautyproduct kan gebruiken?De aardbei.
Ja, mijn lieve vriend de aardbei! Die zo heerlijk is met een klein beetje slagroom, of met gesmolten chocolade... Maar onze lieve vriend kan ook je tanden witter maken. Ja, dat lees je goed! De aardbei bevat een stof genaamd 'appelzuur' wat zich in het witte gedeelte binnenin de aardbei zit. Die stof zorgt ervoor dat de glazuur van jouw tanden witter worden.

De citroen.
De citroen staat bekend als dorstlesser, natuurlijke ademverfrisser en als vetverbrander, maar de citroen kan namelijk ook iets heel anders; het is ook een nagelverharder! Pak een schijfje citroen en wrijf het over je nagels. Als je dit twee keer per week doet, worden je nagels witter en harder. Dit kan ook met een limoen gedaan worden. Misschien dat daarom de welbekende 'Lemony Flutter' van Lush daar ook naar ruikt ;-)?

De avocado.
De avocado kan wonderen verrichten met je haar en met je huid. Er zitten stoffen in de je huid en haar enorm verzachten. Zo kan je de puree van een avocado als haarmasker gebruiken! Maak je haar een beetje vochtig, en masseer de puree van de avocado in je haren. Laat dit een kwartiertje zitten en was je haren daarna gewoon zoals je het altijd doet. Je haar voelt super zacht! Je kan je huid ook insmeren met de overgebleven avocado puree. Zachtheid gegarandeerd- en nog een leuke bijkomstigheid; avocado heeft ook een stof die veroudering van de huid tegengaat.

Maken jullie wel eens gebruik van fruit als beautyproduct? 

6 opmerkingen:

 1. laats nog gedaan met een banaan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben van plan om maskers met fruit te gaan maken. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. erg leuk! ik wil ook met fruit gaan experimenteren.

  Liefs Puck.

  PS: Join my winparty! 8 giveaways with awesome items!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik eet het het liefst, heerlijk als toetje :)
  Liefs, Swaen

  BeantwoordenVerwijderen