Pagina's

maandag 6 februari 2012

Statisch haar


Statisch haar is bij mij laatste tijd echt een probleem aan het worden. Vaak heb ik het wel als ik het gewoon kam, maar nu met die enorme kou... Mijn haar blijft enorm statisch, en blijft zoooo vaak omhoog staan of dan plakt het zo jakkiedarrie aan mijn gezicht vast! Bah. Ik ging dus snel op zoek naar een paar handige tips.

Statisch haar komt eigenlijk omdat het haar droog is. Dat kan door droge lucht komen, door kou, of juist door warmte (denk maar aan föhnen). Een combinatie hiervan maakt het natuurlijk alleen maar erger. Dit droogt het haar uit, waardoor het statisch geladen is.

Tips tegen statisch haar:
  • Heb je bijna elke dag last van statisch haar? Dan moet je eens kijken naar wat voor borstel je eigenlijk hebt. Vaak gebruiken mensen een plastic borstel, dit zorgt juist enorm voor statisch haar. Een borstel van nylon / varkenshaar kan dan een enorm verschil maken.
  • Spuit eerst wat haarlak op je borstel en kam dan je haren.
  • Gebruik geen uitdrogende shampoo en conditioner, maar juist shampoo en conditioner met vochtinbrengende ingrediënten. Hiermee moet je ook een beetje oppassen; als je erg overdrijft met conditioner kan je haar erg slap worden. 
  • Als je erg droog haar hebt kan je er eventueel wat olie in doen. Dit zorgt ook voor minder statisch haar en voedt je haar meteen. Echter kan ik dit helaas niet gebruiken.. Mijn haar wordt enorm vet door olie. Zelfs als ik het alleen in de punten of lengtes doe.
  •  Als je geen muts meer durft op te doen door al dat geknetter van je haar, spray dan wat haarlak in je muts. Voilá!
  • Mocht je handcrème bij je hebben, verdeel dan wat over je handen tot het bijna is ingetrokken. Ga daarna met je handen door je haar en alle haren zitten weer op hun plek.
  • Heb je niks bij je? Met water kan het ook lukken. Maak je handen nat en je haar lichtjes vochtig. Helaas werkt dit maar even, maar het tenminste iets!
  • En dan nog een grappige tip; droogtrommeldoekjes over je haar wrijven. Er zijn namelijk droogtrommeldoekjes te koop die statische kleding tegengaan. Daarmee kan je je puntjes dus mee 'insmeren?'.  Ik heb het zelf nog nooit uitgeprobeerd, moet ik eerlijk zeggen...
Hebben jullie met dit weer ook zoveel last van statisch haar?
Hopelijk hebben jullie wat aan mijn tips!

Liefs,
Mia

Bron foto's: weheartit.com

14 opmerkingen:

  1. HAHAH die foto van dat kindje!
    Ik heb ook heel erg last van m'n sjaal, daardoor krijg ik heel erg statisch haar. En zal natuurlijk ook wel aan het weer liggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dat is echt zo irritant!
    leuk artikel <3
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. handige tips, ben blij dat ik er bijna nooit last van heb.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een ontzettend handige tips! Het is zoo vreselijk! Vooral in de winter, en dan dat geplak tegen alles. Ik doe het altijd een beetje met water, maar die andere tips zijn ook handig! Ga ik eens proberen :) Hihi.

    Leuke plaatjes ook! Dat kindje is echt schattig!

    xLiefs

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het valt me ook echt op dat met dit koude weer, mijn haar enorm statisch is! Echt niet normaal meer.. Bedankt voor de tips!
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind het soms wel grappig om statisch haar te hebben xD. Alleen echt mooi toont het niet natuurlijk =P. Ik heb hier wel zo'n bus liggen van Schwartzkopf die er tegen werkt, al gebruik ik die nog niet vaak, wat wel zou moeten lijkt mij ^^!

    Hoe dan ook, handige tips en leuke post =]!

    xxx Katy ^^!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Handige, en leuke, tips!
    Ik heb er zelf niet vaak last van.
    Liefs, Charlie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Handig artikel! Ik heb standaard last van statisch haar, haha
    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een leuk en handig artikel, dat kindje is wel erg grappig haha!

    Ik volg je trouwens, zou je hetzelfde willen doen? ♥

    Liefs.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heb dat met dat haarlak in mn borstel geprobeerd en het werkte! Yay! Bedankt voor de tip! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  11. whahaha die foto!!
    De laatste paar dagen heb ik er ook last van, maar dat komt omat ik met me handschoenen me haar aanraak haha dan schiet he zo tegen me gezicht aan en wil het niet meer normaal zitte:P
    Handig al die tips!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. ahaha, geweldig! ook goede tips! ik heb een plastic borstel, dus dat moet veranderd worden. leuke achtergrond! en ik heb ook vre-se-lijk last van statisch haar.

    ik volg je ;)

    xx

    lijnsfairytaleworld.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  13. bedankt voor de tips! wij hebben er helaas ook veel last van in de winter..
    liefs, Eline & Marith

    BeantwoordenVerwijderen