zaterdag 17 maart 2012

Personal: Ahoy, Skills Masters 2012

Ik moest donderdag voor school een dag spenderen in Ahoy, voor de Skills Masters 2012 samen met twee klasgenootjes. Ik moest de opleiding Doktersassistente 'laten zien' aan alle mensen die de Skills Masters bezochten. Als ik eerlijk ben had ik eerst geen zin (ik moest mijn vrije ochtend opofferen) maar uiteindelijk was het super gezellig!

Op www.skillsmasters.nl staat dit over het evenement:
Het beroepskeuze-evenement!
Skills Masters is hét beroepskeuze-evenement van Nederland. Ben jij een vmbo’er of mbo’er en benieuwd welk beroep bij jou past? Dan is Skills Masters de plek voor jou! Op 15, 16 en 17 maart 2012 kun je in Ahoy Rotterdamsnuffelen aan beroepen, vakwedstrijden en demonstraties bekijken. Je kunt bovendien beroepen zelf ervaren door mee te doen aan de vele doe-activiteiten. Skills Masters is op donderdag en vrijdag geopend van 10.00uur tot 17.00uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00uur. Kom jij ook?
Wat wij, als tweedejaars doktersassistentes lieten zien, waren de vingerprikken. Zo gingen we glucose bepalen en cholesterol. Glucose is het suikergehalte in je bloed, en cholesterol is een vet-achtig stofje in je bloed. Ook werd de bloeddruk gemeten, en gaven we natuurlijk advies aan mensen.

Skills Masters is dus eigenlijk een beroepskeuze evenement. Dat betekend dus veel mensen van rond de 14 a 15 jaar. Dat leek me erg leuk, maar die kwamen zowat niet naar onze stand. Nee, wij kregen alle leraren dus. Of alle ouders. Jammer!
Ik snap het wel hoor, als je 14 bent wil je je natuurlijk niet door een wildvreemde laten prikken in je vinger. Alsnog vond ik het best jammer, want ik zit liever met jongeren dan met 50+ers als ik eerlijk ben.
Hier een paar foto's van het evenement:
 Dit waren mijn klasgenootjes waar ik mee aan het werken was. Gezellig :). Hier waren hun druk bezig met pleisters knippen terwijl ik lekker foto's zat te nemen, hihi.. Later heb ik het wel weer goed gemaakt met ze hoor.
 Dit was 'mijn hoekje': ik deed de glucose bepaling. Dit wordt vooral gedaan om te kijken of mensen last van suikerziekte hebben, oftewel diabetes. Gelukkig had iedereen die ik geprikt heb een goed glucose gehalte!
Van links naar rechts: docent die ons hielp, ik, Desiree, Lisette.
Charmant he, zo'n witte jas? Vond ik ook.

 


We kregen nog zo iets schattigs: een potlood met daarop een verpleegster! En ze had ook nog een knotje! Zo schattig.

Uiteindelijk was het allemaal toch wel leuk. Het enige vervelende was dat we vooral te maken hadden met ouderen, terwijl het hele evenement voor jongeren is.

Hebben jullie ook wel zo'n soort beroepskeuze evenement meegemaakt?

Liefs,
Mia

12 opmerkingen:

 1. Wat leuk om te zien! Ik vind vingerprikken echt vreselijk, eeek!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk artikel! Ik wil geneeskunde studeren, maar volgens mij is jouw studie ook ontzettend leuk!
  Liefs,
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn vader was daar ook! Wat leuk dat je daar was :) Vind je dat niet eng? Iemand priken?
  Liefs, Swaen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk! Ik had al hier en daar op FB wat gelezen;) Ik vind je foto's trouwens ook echt superleuk ennuhm betreft kinderen die niks willen weet ik alles vanxD.
  Ik moest mee helpen met Open Dag op school, hier moest ik dus ook Pedicure en Schoonheidsspecialiste laten zien. Leerlingen en Ouders mochten een behandeling krijgen (reiniging, massage e.d.)en alle leerlingen deinsden achteruit, terwijl de ouders stonden te springen... ik had geen nee gezegd;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wow, wat gaaf!
  ik heb dit never meegemaakt, wil het super graag meemaken! x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat gezellig! Jammer dat de jongeren niet zo geïnteresseerd waren; wel in wat jullie te vertellen hadden hoop ik? Jullie zien er in ieder geval charmanter uit dan ik in mijn vieze veel te grote labjas! xD

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een leuke potloden haha. liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wauw wat leuk om eens te zien!
  Best stoer hoor zo'n opleiding!
  succes ermee<3
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. interessant om te zien! En je header is super tof! Zelf getekend? WOH!

  BeantwoordenVerwijderen