Pagina's

dinsdag 14 februari 2012

MAC: Pro Longwear Foundation Review


Vandaag ging ik naar de Douglas, om voor het eerst in mijn leven een MAC product te kopen. Ik was een klein beetje zenuwachtig (omdat ik op dit moment gewoon een enorme lelijke huid heb. Bedankt, kou!) Na een paar seconden rond kijken werd ik meteen geholpen door een hele lieve man.

De MAC-man (om hem zo maar even te noemen) had een aantal vragen; over mijn klachten, wat ik verwacht van een foundation. Laatste tijd heb ik af en toe een pukkeltje en heb ik vele rode plekjes. Volgens mij is de kou daar een grote boosdoener van... Ook heb ik veel last van eczeem. Hoewel ik soms pukkeltjes heb, heb ik geen last van een vette huid en gelukkig ook niet echt van een droge huid.
Uit de vragen kwam de 'Pro Longwear' foundation uitgerold. Daarna deed de MAC-man een paar testjes op mijn hand om mijn kleur te weten te komen. Blijkbaar is dat NC25 geworden.
Na de testjes werd de foundation op mijn gezicht gedaan. Ik vond het resultaat echt prachtig en een paar minuten later huppelde ik vrolijk met mijn foundation de Douglas uit.
De verpakking is ontzettend handig: een glazen flesje met handige pomp die je ook weer dicht kan draaien. Pluspunt: Na dat je gepompt hebt, en hem dicht draait, komt er niks meer uit! Het klinkt misschien gek, maar bij alle andere pompjes die ik heb gebeurd het altijd dat er een druppeltje nog uit komt. Zoals bijvoorbeeld de Catrice- Photo Finish Foundation of Rituals: Imagine hand lotion.
Ook fijn: er zit SPF 10 in. Dat voorkomt huidveroudering, altijd mooi meegenomen!
De Pro Longwear foundation is een hele vloeibare substantie. Het is ontzettend makkelijk uit te smeren en het voelt totaal niet dik aan op je huid. Ik voel gewoon helemaal niks als ik het op heb, wat ik vaak wel heb met andere foundations.

Dit is geen heel pompje hoor, maar een klein beetje. Voor mijn gehele gezicht heb ik ook maar één pompje nodig. Ontzettend zuinig in gebruik dus!
 
Dit is mijn 'naakte' huid. De laatste paar weken werkt mijn huid echt niet mee en zit het er zo uit. Rode plekjes, irritaties, af en toe een pukkeltje.
 Dit is mijn huid met MAC: Pro Longwear Foundation erop. Het is echt een wereld van verschil.... Ik viel echt bijna omver toen ik het zag.
Ik moet er wel bijzeggen dat op de foto hierboven een klein beetje blush is aangebracht in de MAC winkel, maar alsnog lijkt het alsof ik op de foto mét foundation veel bruiner ben. Dit komt puur door de lichtinval, sorry! Je kan het ook een beetje zien aan mijn lippen, ik heb op beide geen lippenstift ofzoiets op.
De foundation is exact dezelfde kleur als mijn eigen huidskleur.

Dit wordt echt mijn perfecte foundation, mijn 'Holy Grail'. Deze foundation is gewoon een beetje hemel op aarde. Ik kon het echt niet geloven.

+ Heeft een medium dekking, en dekt onzuiverheden prima.
+ Heeft SPF 10.
+ Zuinig in gebruik en makkelijk uit te smeren.
+ Je voelt en ziet hem niet zitten.
+ De foundation geeft niet af.
+ Ziet er natuurlijk uit.
+ Blijft 10 uur netjes op zijn plekje zitten. Dat wordt beloofd én nagekomen.
Kortom, hij heet álles wat ik verwacht van een foundation.
Maaarr:
- Het enige minpuntje vind ik de prijs. Voor 30ml betaal je €33,50 en dat is toch redelijk duur.
Ik vind hem in ieder geval elke cent waard. Dat zeg ik niet snel, want ik ben echt een budget-type.

Als je jezelf een keer wilt trakteren op een prachtige foundation, ga dan zeker een keer langs bij de Douglas op de MAC afdeling, of een MAC winkel zelf natuurlijk. Ze kunnen je enorm goed helpen en ze geven ook monsters mee.

Ik ben in ieder geval verliefd op dit product geworden.

Liefs,
Mia

13 opmerkingen:

  1. WAAUW! Dat ziet er zeker goed uit. Heerlijk, zo'n winkel waar je écht goed geholpen word!

    Liefs,
    Carlijn

    http://carlijnschrijft.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heee je hebt hem! super gaaf zeg!
    ziet er echt prachtig uit, ik ben jaloers haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wow ziet er goed uit zeg!
    ik volg je nu via GFC en bloglovin, volg je me terug?
    liefs x

    natasha-dailyfashion.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Door die stomme kou ziet mijn huid er ook een stuk minder uit helaas.. :( maar ben niet zo van de foundation.. Deze werkt wel erg goed zo te zien!

    Oh trouwens, mijn nagels had ik niet met alleen dat lakje gedaan hoor ;) Heb gewoon alle glitterlakken uit mijn collectie gebruikt haha. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er erg goed uit!
    Liefs Tessa
    www.beautyandmylifex.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er super uit! Ik heb hetzelfde probleem als jij nu, met die plekjes en oneffenheden, heel irritant -_-.
    Volgens mij is dit echt een goede investering!
    Liefs,
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Handige review!
    Jammer dat hij wel best duur is..
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ziet er goed uit!
    Leuke blog, ik ga je volgen. :)
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wauw, die lijkt me heel fijn! Ik zit ook al een tijdje te twijfelen om een MAC foundation te halen, maar ik maak eerst nog even m'n oude op :)


    P.S. Er is een GIVEAWAY op The Fashion Estate:
    http://thefashionestate.blogspot.com/2012/01/giveaway-sunday.html

    BeantwoordenVerwijderen